Afbeeldingen voor je website goed zetten voor Google

Afbeeldingen voor je website goed zetten voor Google

Als je op Google gaat zoeken met een zoekwoord dan zie je ook afbeeldingen staan. Deze afbeeldingen zijn dusdanig goed geoptimaliseerd, dat deze in beeld komen. Naast dat jouw afbeelding op Google komt te staan, scoort jouw pagina of artikel ook beter op Google.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je afbeelding optimaal scoort?

  1. Zorg ervoor dat de afbeelding niet te groot is qua bestandsgrootte. Google geeft een hogere score aan snelle websites en dan is het beter om je afbeeldingen te optimaliseren. Het zorgt er ook voor dat je pagina (op bijvoorbeeld een smartphone) sneller laad.
  2. Zorg ervoor dat je je eigen foto’s gebruikt in plaats van stockfoto’s. Deze worden namelijk door veel meer bedrijven gebruikt en dus scoor je hier niet snel op of optimaal. Overigens zorg er altijd voor dat je foto’s rechtenvrij zijn of dat jij de rechten hiervoor hebt om de foto te plaatsen.
  3. Zorg dat in de bestandsnaam je al een goede omschrijving zet waarop je wilt dat deze afbeelding gevonden wordt. Als het bijvoorbeeld een afbeelding is over een winkelpand in Groningen aan de Herestraat, maak dan bijvoorbeeld de volgende bestandsnaam: winkelpand-herestraat-groningen.jpg. Zoekt iemand op Google naar een winkelpand aan de Herestraat in Groningen dan wordt jouw afbeelding eerder meegenomen in de Google resultaten. Dus dit is een betere naam dan afbeelding01.jpg
  4. In WordPress kun je een afbeelding via Mediabeheer uploaden en kun je nog meer informatie aan de afbeelding toevoegen, bijvoorbeeld de titel en een alternatieve tekst. Daar kun je ook weer dezelfde omschrijving neerzetten als genoemd onder 2.
  5. Comprimeer afbeeldingen op je website. Voor WordPress zijn hier plug-ins voor en denk ook aan het cachen van je website.
  6. Er zijn nog meer belangrijke tips, hiervoor kun je contact met ons opnemen.

Getaweb kan jou helpen met de zoekmachinemarketing (SEO). Bekijk hier onze producten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een advies hoe wij u bedrijf beter in beeld kunnen krijgen.

Reclame Custom Management
Advertentie
Energiewacht narrowcasting
Narrow casting
Smartpuls Narrowcasting
Narrow casting
Lekker Drents – bieretiket
Drukwerk

Heeft u ook interesse in zoekmachinemarketing (SEO)

Bel ons