updates

Uw website door Getaweb ge-update voor de komende periode

Via een abonnement updaten wij uw website. Dit zorgt er voor dat altijd de laatste versie van de software is geïnstalleerd. Dit voorkomt misbruik van uw website en zorgt er voor dat de website zo optimaal functioneert. Een update wordt meestal uitgebracht om ontoelaatbare tekortkomingen, zoals bugs (programmeerfoutjes) of beveiligingsrisico’s te herstellen of om een klein deel van het programma te wijzigen.

Naast een updates bestaan er ook upgrades. Een upgrade brengt meestal grotere veranderingen met zich mee, zoals volledig nieuwe functionaliteit en/of een nieuwe gebruikersinterface. De upgrades vallen buiten het abonnement, deze komen wel minder vaak voor.

Hieronder treft een opsomming aan van uitgevoerde werkzaamheden nadat een update heeft plaats gevonden. Aan de hand van de nummering die u van ons heeft ontvangen kunt u eenvoudig nazien welke handeling zijn uitgevoerd.

Als u nog vragen heeft dan kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier.

De volgende handelingen worden door Getaweb uitgevoerd

Voor een update wordt altijd een back-up gemaakt van de website-bestanden en de databestanden.

Van de servers van Getaweb worden iedere dag back-ups gemaakt, maar omdat er met een update nieuwe software wordt geïnstalleerd moet een extra back-up worden gemaakt.

Een goede beveiliging start met goede wachtwoorden. Omdat er machines (robots genaamd) zijn die duizenden wachtwoorden automatisch kunnen genereren is het noodzaak om een wachtwoord te gebruiken die lang en sterk genoeg is. De wachtwoorden zijn aangepast tijdens deze handeling van de FTP of webserver en van de databaseserver (MySQL). Indien een wachtwoord al goed was is deze niet aangepast.

U dient er zelf voor te zorgen dat een wachtwoord waarmee u in WordPress of Joomla inlogt voldoende sterk is (bij voorkeur 12 tekens lang met minimaal 1 hoofdletter, 1 of meer cijfers en 1 of meer vreemde tekens zoals @^%$).

Bij Getaweb ontwikkelen wij websites met WordPress en Joomla. Tijdens de update wordt de laatste versie van betreffende CMS (content management systeem) geïnstalleerd. Hierdoor worden ontoelaatbare tekortkomingen, zoals bugs (programmeerfoutjes) of beveiligingsrisico’s hersteld of wordt een klein deel van het programma gewijzigd.

Plugins zijn extra softwareprogramma’s die binnen een CMS (zie handeling 3) voor extra functionaliteit zorgen. Deze moeten om dezelfde reden als genoemd in handeling 3. (Update CMS programma) regelmatig ge-update worden.

NB. Heel vaak wordt een plugin gebruikt voor een contactformulier op de website. Wij adviseren u om na een update het contactformulier te testen door heel eenvoudig u zelf een bericht te sturen. Zo weet u zeker dat alle berichten goed aankomen.

Voor websites met een webshop of andere functionaliteit is het raadzaam om bijvoorbeeld een bestelling te plaatsen of anders te testen of de update ook goed geslaagd is.

Ter bescherming van de website is naast de update ook het inloggen beter beveiligd via een andere pad (of URL) en is een captcha controle ingebouwd. Via een captcha controle kan een robot of machine niet inloggen omdat er gebruikt wordt gemaakt van tekens of afbeeldingen die alleen met het menselijk oog herkenbaar zijn.

Desgewenst kunnen wij nog extra plugins installeren voor nog een betere bewaking en beveiliging van uw website. Dit is optioneel.

De website is gecontroleerd op een goede werking.

Het is (helaas) nimmer mogelijk om een website tot op de laatste letter te controleren. Wij lopen de pagina’s bij langs en kijken of deze goed werken. Formulieren en een webshop kunt u zelf eenvoudig testen (zie handeling 4. update plugins), maar het is altijd goed om ook nog even de website bij langs te lopen.

Heeft u nog vragen of verzoeken?

Stuur een bericht en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Hoe kunnen wij u helpen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een advies hoe wij u bedrijf beter in beeld kunnen krijgen.

Reclame Custom Management
Advertentie
Energiewacht narrowcasting
Narrow casting
Smartpuls Narrowcasting
Narrow casting
Lekker Drents – bieretiket
Drukwerk

Benieuwd naar het werk van getaweb voor haar klanten?

Bel ons